- Advertisement -

Bitcoin (BTC) technische analyse: Houdt de weerstand op $28.000 het of breekt BTC door?

Er heerste veel vreugde en optimisme binnen de cryptomarkt toen Bitcoin eindelijk opnieuw door de grens van $30.000 steeg. Deze vreugde was echter van korte duur, want Bitcoin daalde de afgelopen dagen in snelvaart onder $29.000 en is nu op weg naar $28.000.

- Advertisement -

Op Coinbase daalde de Bitcoin koers al onder het niveau van $28.000, en daarmee lijkt de bull run aan zijn eind te zijn gekomen. Bitcoin staat nu op het laagste niveau sinds 9 april en handelaren hopen dat Bitcoin op korte termijn weer stijgt. We kijken hieronder naar een technische analyse van Bitcoin (BTC).

Bitcoin (BTC) prijs analyse

Op moment van schrijven wordt Bitcoin volgens Coin Market Cap voor $28.248,50 verhandeld, waarmee het de afgelopen 24 uur 2,4% van zijn waarde heeft verloren. Het handelsvolume is de afgelopen 24 uur met 21% afgenomen naar $20.353.701.710 en ook bij de market cap zien we rode cijfers (-2,3%).

De daling van van Bitcoin heeft volgens Edward Moya, crypto analist voor Oana, verschillende oorzaken. Die ligt onder andere bij Coinbase, dat gisteren aangaf mogelijk uit de Verenigde Staten te vertrekken. “Coinbase heeft een licentie ontvangen om vanuit Bermuda te opereren. Mocht Coinbase de VS verlaten, zal het aantal Amerikaanse handelaren waarschijnlijk in grote aantallen afnemen, omdat zij liever op een in de Verenigde Staten gevestigde exchange handelen,” legt Moya uit.

Totdat er meer duidelijkheid is over crypto regulatie, zal Bitcoin problemen blijven ondervinden met de koers, verwacht Moya. De afgelopen weken is er veel te doen rond crypto regulatie, voornamelijk in de Verenigde Staten. Ook kwam naar buiten dat de G20-top in India wil spreken over globale regulatie van cryptocurrencies.

Relative strength index (RSI) door 50,0 gebroken

De afgelopen dagen verloor Bitcoin een groot deel van de winsten die het de afgelopen weken heeft opgebouwd. Toen BTC door de weerstand op $28.600 brak, daalde de relative strength index (RSI) mee en staat nu op 47,4 voor de afgelopen 24 uur. Hiermee is het al onder de 50,0 gedaald, wat voor veel bulls een belangrijk en kritiek niveau was.

Fear & Greed Index van ‘greed’ naar ‘neutraal’

De Fear & Greed Index staat op dit moment op neutraal (50). De afgelopen week stond de index op greed (68), net als de afgelopen maand (62). Dit laat zien dat er op dit moment een omkeer plaatsvindt, waarbij handelaren steeds voorzichtiger worden met het kopen van BTC. Verschillende analisten verwachten dat, mocht Bitcoin door $28.000 breken, de index naar ‘extreme fear’ kan overslaan, wat betekent dat investeerders in paniek zijn en hun BTC verkopen. Voor andere handelaren is dit een ideaal koopmoment, maar over het algemeen betekent het niet veel goeds voor de korte termijn koers van Bitcoin.

Ook de altcoins zien hun winst als sneeuw voor de zon verdwijnen

Niet alleen Bitcoin, maar ook altcoins zien hun waarde afnemen. Na de succesvol uitgevoerde Shanghai upgrade steeg de Ethereum koers over $2.100. De afgelopen dagen verdween deze winst echter als sneeuw voor de zon. Op woensdag stond ETH op $2.004,34 en op moment van schrijven wordt Ethereum voor $1.939,49 verhandeld.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten