- Advertisement -

Bitcoin op weg naar $50.000 nu optimisme in de markt toeneemt, zeggen deze experts

De cryptomarkt heeft altijd de aandacht getrokken vanwege zijn volatiliteit en onvoorspelbare aard. Maar recentelijk heeft Bitcoin, 's werelds eerste en grootste cryptocurrency qua market cap, een opmerkelijke rally laten zien die de aandacht van zowel nieuwe als ervaren investeerders heeft getrokken.

- Advertisement -

Na maandenlang onder de $30.000 te hebben gezweefd, heeft Bitcoin onlangs een indrukwekkende stijging laten zien, waarbij de prijs tegen de $35.000 aan kwam. Deze plotselinge stijging in waarde wordt toegeschreven aan hernieuwd optimisme in de markt. Een van de belangrijkste drijfveren achter dit optimisme is de verwachting rondom de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de VS. Deze goedkeuring kan de deur openen voor institutionele investeerders en kan de acceptatie van Bitcoin als een mainstream investeringsmiddel vergroten.

Crypto-experts verwachten stijging naar $50.000

Michaël van de Poppe, een bekende crypto-expert, heeft onlangs zijn visie op de toekomstige prijs van Bitcoin gedeeld. Volgens Van de Poppe zal Bitcoin waarschijnlijk een weerstand ondervinden rond de $38.000, maar hij is optimistisch dat de Bitcoin prijs zal stijgen naar een bereik van $45.000-$50.000 vóór de volgende halvering, die gepland staat voor april 2024. Dit zou betekenen dat Bitcoin binnen 6 maanden nog een flinke stijging voor de boeg heeft.

Ondanks de recente rally en het algemene optimisme, waarschuwt Van de Poppe investeerders om voorzichtig te blijven. Hij gelooft dat Bitcoin zich momenteel in een consolidatieperiode bevindt en dat er een kans is dat de prijs daalt tot onder de $33.000.

De impact van de Bitcoin halving

De Bitcoin halvering is een gebeurtenis waarbij de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van blokken aan de blockchain, wordt gehalveerd. Dit gebeurt ongeveer elke vier jaar. Historisch gezien heeft de halvering altijd geleid tot een prijsstijging van Bitcoin, omdat het aanbod afneemt terwijl de vraag toeneemt. Van de Poppe gelooft dat na de volgende halvering, Bitcoin een periode van consolidatie zal ingaan voordat het nieuwe recordhoogtes bereikt.

Bullish voorspellingen voor de toekomst

Terwijl Van de Poppe voorzichtig blijft, heeft een andere analist, bekend als TradingShot, een zeer bullish voorspelling gedaan. Volgens TradingShot zou Bitcoin in 2024 een waarde van $100.000 kunnen bereiken, wat een stijging van maar liefst 310% zou betekenen.

Terwijl de cryptomarkt onvoorspelbaar blijft, is er dus een hernieuwd optimisme rondom Bitcoin. Met experts die zowel voorzichtige als zeer bullish voorspellingen doen, blijft Bitcoin een interessante investeringsoptie voor velen. Het is echter altijd belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je investeert.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten