- Advertisement -

Bitcoin prijsanalyse: Is herstel in zicht voor de grootste crypto?

De koers van Bitcoin bevindt zich momenteel in een volatiele fase, met een prijs rond $56.674 en een marktkapitalisatie van $1.12T. Na de recente all-time high (ATH) van $73.628 in september 2024, heeft Bitcoin een flinke correctie ondergaan. Met een bearish sentiment op de markt en de Fear & Greed Index die op extreme angst wijst (22), blijft de vraag of Bitcoin in staat is om zijn weg naar boven weer te vinden.

- Advertisement -

De Bitcoin prijs bedraagt $56.674. Bitcoin staat momenteel onder druk met een koers die zich onder belangrijke steun- en weerstandsniveaus bevindt. De 50-daagse Simple Moving Average (SMA) ligt op $61.799, en de 200-daagse SMA op $62.174, wat erop wijst dat de koers zich momenteel onder zijn langere termijn trend bevindt. Dit duidt op een aanhoudende bearish trend, zeker wanneer we kijken naar de recente correctie vanaf de piek van $64.851.

Met de Relative Strength Index (RSI) op 43,65 bevindt Bitcoin zich in neutraal tot licht bearish gebied. Hoewel dit betekent dat er nog ruimte is voordat de munt oververkocht raakt, is de huidige marktsentiment verre van optimistisch. De volatiliteit van 3,28% laat echter zien dat er nog voldoende beweging in de markt is, wat kansen kan bieden voor een potentiële opwaartse correctie.

Steun- en weerstandsniveaus: wat kunnen we verwachten?

Een cruciale factor om te monitoren in de komende dagen zijn de steun- en weerstandsniveaus. Het eerste belangrijke steunpunt ligt op $56.318, gevolgd door $54.652 en $53.566 als sterkere steunniveaus. Mocht de koers onder deze niveaus zakken, kan een verdere daling naar de zone rond $50.000 reëel zijn, wat zorgwekkend zou zijn voor kortetermijnbeleggers.

Aan de andere kant ligt de eerste grote weerstand op $59.070, met daarboven de niveaus van $60.156 en $61.822. Mocht Bitcoin door deze weerstanden breken, zou dit de weg kunnen openen naar een herstel richting de $65.000, met een potentieel doel van $70.477 in de komende week, zoals voorspeld door analisten. Dit zou neerkomen op een stijging van 7,67%, wat hoop kan bieden voor de bulls op de markt.

Angst overheerst, maar kansen voor herstel BTC koers

De Fear & Greed Index staat momenteel op een extreem laag niveau van 22, wat duidt op angst bij beleggers. Dit soort sentiment wordt vaak gezien als een tegengesteld signaal in de markt, waarbij angst momenten van koopkansen kunnen creëren. Met een 50% aandeel van “groene dagen” in de afgelopen maand, is er nog steeds enige hoop dat de koers kan herstellen als er een plotse positieve verschuiving plaatsvindt.

De onzekere marktomstandigheden, gecombineerd met een dalende trend sinds de ATH, hebben echter een rem gezet op verdere groei. De komende renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve zouden mogelijk een katalysator kunnen zijn voor hernieuwde interesse in Bitcoin en cryptomarkten in het algemeen. Het blijft dus belangrijk om de macro-economische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Kan Bitcoin $110.000 bereiken in 2024? Dit is de koersverwachting

De voorspellingen voor Bitcoin in 2024 variëren sterk, met schattingen dat de koers tussen de $56.719 en $110.397 kan liggen. Als Bitcoin de bovenkant van dit spectrum bereikt, zou dit een indrukwekkende stijging van 94,80% betekenen vanaf het huidige prijsniveau. Dit zou een nieuw hoogtepunt betekenen voor de cryptomunt en het vertrouwen van zowel institutionele als particuliere beleggers herstellen.

Echter, om deze niveaus te bereiken, zal Bitcoin eerst de huidige bearish trend moeten doorbreken en boven de psychologische grens van $70.000 moeten komen. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de verdere prijsontwikkeling van Bitcoin, waarbij zowel technische als fundamentele factoren een belangrijke rol zullen spelen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten