- Advertisement -

Bitcoin staat onder druk: Wat zegt de technische analyse?

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel op een cruciaal punt. Met een huidige prijs van $60.800 en een marktkapitalisatie van $1,20 biljoen zijn handelaren wereldwijd alert op de volgende beweging van de grootste cryptocurrency ter wereld. In deze technische analyse bespreken we de belangrijkste indicatoren en wat ze betekenen voor de nabije toekomst van Bitcoin.

- Advertisement -

Op basis van de Fear & Greed Index, die momenteel op 32 staat, is het marktsentiment voornamelijk negatief. Deze index geeft een indicatie van het marktsentiment en bevindt zich op dit moment in de “angst” zone, wat betekent dat investeerders voorzichtig zijn. Dit bearish sentiment wordt versterkt door het feit dat 19 technische indicatoren een bearish signaal afgeven, terwijl slechts 12 indicatoren bullish zijn. Dit geeft aan dat de druk op de Bitcoin koers aanhoudt.

Toch is het belangrijk om op te merken dat Bitcoin zich in het verleden vaak heeft hersteld vanuit dergelijke angstige markten. De volatiliteit is momenteel gemiddeld, met een score van 3,65%. Dit betekent dat de markt bewegingen van een paar procent per dag kan verwachten, wat kansen biedt voor korte termijn handelaren.

Belangrijke steunniveaus in het vizier

Op dit moment beweegt de Bitcoin prijs rond een belangrijk steunniveau van $59.085. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan de koers dalen richting het volgende steunniveau van $57.909. Mochten de beren de controle blijven houden, dan is er zelfs kans dat de koers verder zakt naar $56.802, een niveau dat sinds het begin van de huidige cyclus niet meer is bereikt.

Dit maakt het cruciaal voor de bulls om de $59.000 te verdedigen. Historisch gezien heeft Bitcoin zich na grote prijsdalingen vaak snel hersteld, maar een doorbraak onder dit steunniveau kan verdere verkoopdruk veroorzaken.

Weerstandsniveaus kunnen een comeback inleiden

Mocht Bitcoin erin slagen om de $60.800 vast te houden, dan zijn er nog steeds enkele obstakels te overwinnen voordat de koers weer opwaarts kan gaan. Het eerste belangrijke weerstandsniveau bevindt zich op $61.368. Als de bulls dit niveau doorbreken, kan de koers snel stijgen naar $62.475 en uiteindelijk naar $63.651. Dit laatste niveau is cruciaal, omdat het een doorbraak van de neerwaartse trend zou kunnen betekenen en mogelijk de weg vrijmaakt voor verdere stijgingen richting de all-time high van $73.628, die in maart 2024 werd bereikt.

Technische indicatoren geven gemengd beeld

Het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) ligt momenteel op $60.816, wat aangeeft dat de prijs rond dit belangrijke niveau fluctueert. Echter, het 200-daags SMA ligt iets hoger, op $61.716, wat suggereert dat er nog een sterkere weerstand kan komen op korte termijn.

Daarnaast bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich op 44.16, wat aangeeft dat Bitcoin zich in een neutrale tot licht oversold situatie bevindt. Dit betekent dat er ruimte is voor een herstel, maar dat de koers niet per se extreem laag geprijsd is. Dit wijst erop dat de komende dagen cruciaal zijn voor de richting van de Bitcoin koers.

Vooruitzichten blijven onzeker

De algemene vooruitzichten voor Bitcoin blijven onzeker, vooral gezien het huidige marktsentiment en de geopolitieke spanningen die de wereldwijde markten beïnvloeden. Hoewel er ruimte is voor een mogelijke prijsstijging als belangrijke steunniveaus worden vastgehouden, blijft het risico op verdere dalingen bestaan.

Met belangrijke weerstanden rond de $61.368 en de dreiging van verdere dalingen richting $56.802, wordt het voor handelaren belangrijk om waakzaam te blijven. De komende dagen kunnen bepalend zijn voor de richting waarin Bitcoin zich zal bewegen, en het doorbreken van de huidige weerstandsniveaus zou het vertrouwen in de markt aanzienlijk kunnen herstellen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten