Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Cardano (ADA) vecht terug en gaat tegen de verklaring van de SEC in

Cardano (ADA) verzet zich tegen de SEC-verklaring en ontkent de classificatie als security. De Input Output Global (IOG), verantwoordelijk voor het Cardano-ecosysteem, bekritiseert de SEC en roept op tot duidelijkere regelgeving in de cryptomarkt.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De afgelopen dagen heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een hoop commotie gezorgd. Nadat zowel Binance als Coinbase door de Amerikaanse toezichthouder werden aangeklaagd, werden een groot aantal cryptocurrency’s ook bestempeld als niet-geregistreerde effect, oftewel een security.

Cardano (ADA) behoort tot deze groep cryptocurrency’s, maar de Input Output Global (IOG) van Cardano is het hier niet mee eens. De IOG is het bedrijf achter het ecosysteem van Cardano, dat voor de ontwikkeling en onderzoek van het blockchain platform verantwoordelijk is. Zij verwerpen de verklaring van de SEC en zien ADA niet als een waardepapier.

Duidelijkere regelgeving gevraagd voor de cryptomarkt

Eerder gaf de IOG al aan dat de gegevens van de SEC vol staan met feitelijke onjuistheden. Hieraan werd toegevoegd dat ADA onder de Amerikaanse effectenwetgeving nooit een security is geweest en dit nu ook niet het geval is. Het techbedrijf merkte daarnaast op dat de aanpak van de Amerikaanse toezichthouder, om de activaklasse te reguleren door middel van handhaving, bekritiseerd werd.

De IOG stelt dat de regelgeving zeer onduidelijk is en dat deze manier van werken voor een hoop onzekerheid zorgt. In hun ogen hebben zowel de consumenten als de blockchainindustrie recht op een duidelijkere regelgeving, die de cryptomarkt vooruit kan helpen.

Diverse bekende altcoins op de lijst van de SEC

Niet alleen Cardano is door de SEC als een security bestempeld, maar diverse altcoins werden genoemd. Het opvallende aan de genoemde altcoins is dat ze in verschillende categorieën vallen. Zo staan er zowel oudgedienden als relatief nieuwe projecten op de lijst en benoemde de SEC zowel zeer bekende als relatief onbekende cryptocurrency’s.

De bekendste namen die door de SEC als security worden gezien zijn Solana (SOL), Polygon (MATIC) en Binance Coin (BNB). Het opvallende aan de laatste cryptomunt is dat deze ontwikkeld is door het aangeklaagde Binance. Ook de stablecoin van Binance, genaamd Binance USD (BUSD), werd door de commissie van voorzitter Gary Gensler genoemd. Daarnaast valt op dat de Solana Foundation eenzelfde verklaring als IOG heeft gegeven.

Grote groep altcoins op de lijst: wat kan het gevolg zijn?

Andere cryptocurrency’s die werden genoemd zijn Near Protocol (NEAR), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Algorand (ALGO), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Dash (DASH) en Nexo (NEXO). Of al deze altcoins daadwerkelijk een security zijn zal naar verwachting niet snel bekend worden.

Naar verwachting zal dit onderzoek jaren in beslag nemen. Het risico hiervan is dat cryptobeurzen, die in de Verenigde Staten gevestigd zijn, de betreffende tokens uit hun assortiment zullen halen. Dit kan betekenen dat het handelsvolume van deze coins zal dalen en dit kan impact hebben op de koers van de betreffende cryptomunten.

Live Cardano Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img