Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Solana Foundation tegen SEC: “SOL is geen security”

Deze week werden crypto exchanges Binance en Coinbase door de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd. Tijdens de rechtszaken tegen de exchanges noemde de SEC de SOL token van Solana een 'niet-geregistreerd effect', ofwel security.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De Solana Foundation is het hier absoluut niet mee eens. Zij geven aan dat de SOL token geen security is, maar een normale cryptocurrency. Binance en Coinbase werden aangeklaagd omdat ze niet-geregistreerde effecten zouden verhandelen, waar SOL volgens de SEC toe behoort.

Solana Foundation: “SOL tokens is geen effect”

“De Solana Foundation is sterk van mening dat SOL geen effect is,” vertelde de Solana Foundation aan CoinDesk in een verklaring. “SOL is de token van de Solana-blockchain. Deze blockchain is een robuust, open-source, decentraal softwareproject dat vertrouwt op gedecentraliseerde gebruikers- en ontwikkelaarsbetrokkenheid om uit te breiden en te evolueren.”

De crypto koersen reageerde deze week sterk op de aantijgingen van de SEC. Toch maakt de Solana-community zich geen zorgen, zo bleek gisteren tijdens een Solana-evenement in New York. Een ontwikkelaar gaaf aan niet te denken dat ook maar één van de ontwikkelaars iets geeft om de uitspraken van de SEC. “Het feit dat SOL een security is, heeft geen invloed op iemand die op Solana bouwt,” vervolgde de Solana ontwikkelaar.

Ook andere cryptocurrencies als effect aangemerkt door SEC

SOL is niet de enige cryptocurrency die tijdens de rechtszaken als effect werd aangemerkt. De SEC liet zich ook uit over ‘securities’ zoals Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Sandbox (SAND), Filecoin (FIL), Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Near (NEAR), Voyager (VGX), Dash (DASH) en Nexo (NEXO).

Een product is een effect of security wanneer het een verhandelbaar financieel instrument is dat een bepaalde monetaire waarde vertegenwoordigt. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, obligaties en opties. In de Verenigde Staten wordt iets door de SEC als security aangemerkt door middel van de Howey Test, waarbij een financieel instrument aan de volgende vier criteria moet voldoen om als security gezien te worden:

  1. Er is een investering met geld.
  2. Een verwachting van winst is aanwezig.
  3. De investering wordt gedaan in een gemeenschappelijke onderneming.
  4. De (eventuele) winst komt voort uit de inspanningen van de onderneming.

Er wordt al lang gediscusieerd over het feit of cryptocurrencies ook als effecten aangemerkt moeten worden. Indien zo, dan moeten ze zich aan speciale regels houden. Naar verwachting zal hier de komende weken meer duidelijkheid komen, nu steeds meer landen besluiten om regulaties voor cryptocurrencies op te stellen.

Live Solana Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img