spot_img
- Advertisement -spot_img

Crypto verwachting voor de week van 20 maart 2023

Er zou in de week van maandag 13 maart veel kunnen gebeuren binnen de cryptowereld. Hieronder kijken we vooruit naar wat er deze week binnen de cryptowereld gaat gebeuren.

- Advertisement -spot_img

Door de bankencrisis staat de financiële wereld op zijn kop. Verschillende economische experts verwachten dat dit het begin van een wereldwijde economische crisis wordt. Dat heeft ook veel invloed op de cryptomarkt. We zagen mede hierdoor de Bitcoin prijs de afgelopen week met bijna 30% in waarde stijgen. Hieronder kijken we naar wat de week van maandag 13 maart 2023 ons te brengen heeft.

Gaat Bitcoin boven $30.000 stijgen?

De afgelopen week is de waarde van Bitcoin (BTC) met meer dan 27,5% gestegen en kwam op een aantal momenten boven een prijs van $28.000 uit. Het is volgens veel analisten nog maar het begin van een opwaartse trend die zich lang kan voortzetten.

Dat Bitcoin in waarde steeg komt mede door de problemen binnen de bankenwereld. De afgelopen weken werd duidelijk dat veel banken het niet goed voor elkaar hebben, en dat doet ons terugdenken aan de bankencrisis van 2008. Het laat ons zien dat we niet altijd op de banken kunnen vertrouwen, en dat het verstandiger is om meer controle over je eigen vermogen te hebben. Dat kan met cryptocurrencies.

Crypto’s als Bitcoin draaien op de blockchain en zijn niet afhankelijk van centrale partijen, zoals banken. Deze peer-to-peer valuta’s zouden zomaar een toevluchtsoord kunnen worden wanneer de bankenwereld volledig instort. Er zijn crypto experts die denken dat, mocht de bankenwereld instorten, de waarde van Bitcoin dit jaar nog naar $1 miljoen kan stijgen.

Zeker 186 centrale banken staan op instorten

De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) kwam in de problemen waarna deze problemen ook bij verschillende andere banken ontstonden. Tot nu toe zijn er nog geen andere grote banken omgevallen, maar dat zou wel kunnen gebeuren. Uit onderzoek van Columbia University en Stanford University bleek dat minstens 186 andere Amerikaanse banken op het randje van instorten staan. Bij alle onderzochte banken zijn de activa met zeker 10% gedaald, wat een groot risico kan zijn. Bij de 5% meest kwetsbare banken zijn de activa met gemiddeld 20% gedaald.

Het ziet er dus alles behalve goed uit. Deze week zal er hopelijk meer duidelijk ontstaan omtrent de financiële situatie van deze banken.

Prijzen van crypto gaming tokens stijgen in aanloop naar de Game Developers Conference (GDC)

Deze week vindt de Game Developers Conference (GDC) in San Fransisco plaats, waar ontwikkelaars van games tussen 20 en 24 maart samenkomen. Hier bespreken ze ideeën, delen ze hun toekomstvisie en denken ze na over oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Toen de datum van de conferentie dichterbij kwam, zagen we de de prijzen van crypto gaming tokens al stijgen. Verschillende crypto experts gaven aan om vooral te kijken naar Immutable (IMX), Magic (MAGIC) en STEPN (GMT), omdat die in waarde kunnen stijgen.

Een waardestijging van gaming tokens komt deze sector goed uit. De sector die in 2021 en het begin van 2022 nog flink steeg, zag het afgelopen jaar flinke prijsdalingen bij de meeste crypto gaming tokens. De kans is groot dat er op de conferentie ook over crypto en blockchain gaming wordt gesproken, wat prijsstijgingen kan veroorzaken.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img