Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ethereum koers verwachting: Wanneer stijgt ETH boven $2.000?

Vorige week woensdag klom Ethereum naar een prijs van $1.930, waarna de koers opnieuw is ingezakt. Het zal niet lang meer duren voordat de Shanghai update wordt uitgevoerd, dus is het interessant om eens naar de koers verwachting van Ethereum te kijken.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De Shanghai update is een belangrijk onderdeel van de migratie naar Ethereum 2.0. Deze update vindt samen met een aantal andere updates plaats, waaronder de Shapella-upgrade, die validators de mogelijkheid geeft om opnieuw toegang tot hun staked ETH te krijgen.

Zorgen Ethereum upgrades voor ETH prijsstijgingen?

De upgrades worden naar verwachting op woensdag 12 april uitgevoerd. Verschillende analisten verwachten dat de upgrades invloed zullen hebben op de prijs. De Shapella-upgrade kan voor prijsdalingen op korte termijn zorgen, omdat een groot aantal validators hun stake mogelijk intrekt. Shapella kan op lange termijn voor prijsstijgingen zorgen. Staken zal door deze upgrade flexibeler gaan, waardoor naar verwachting meer mensen ETH gaan staken.

Er zijn ook analisten die denken dat de koers van Ethereum instort na de updates. De updates kunnen mislukken, of er kan een ‘sell-the-news’ reactie ontstaan waardoor investeerders hun Ethereum massaal verkopen.

Technische analyse Ethereum

Vandaag wordt Ethereum voor een prijs van $1.860 verhandeld, wat betekent dat de prijs de afgelopen 24 uur met 1,12% is gestegen. ’s Werelds een-na-grootste cryptocurrency een market cap van $223.899.804.103 (+1,12%) en een 24-uur trading volume van $6.044.942.228 (+10,4%).

Ethereum is de afgelopen dagen in waarde gedaald, maar ziet de technische analyse er positief uit. Zo zien we de moving average (MA) stijgen en heeft de cryptocurrency een prima ondersteuning op $1.850 bij de 21-daagse moving average. Deze gegevens hebben voor veel optimisme bij crypto handelaren gezorgd. Verschillende analisten achtten het waarschijnlijk dat Ethereum op korte termijn boven $2.000 uitkomt. Dat deed het voor het laatst in augustus 2022.

Kijken we naar de Relative Strength Index (RSI), zien we dat deze nog niet in het over-verkochte gebied staat. Dat is ook een positieve indicator, want dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat whales op korte termijn hun winsten zullen nemen.

Koers verwachting Ethereum voor 2023

Op basis van technische analyses verwachten de meeste crypto analisten verwachten dat Ethereum op korte termijn zal stijgen. Het is daarom niet raar om te denken dat Ethereum in april nog boven de magische grens van $2.000 stijgt. De upgrades die deze week plaatsvinden zullen daar waarschijnlijk een grote invloed op hebben, al zal deze invloed naar verwachting pas op lange termijn zichtbaar zijn.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img