Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Hong Kong nodigt Coinbase uit voor ontwikkeling crypto-regulatie

De afgelopen week stond in het teken van regulatie. In veel gevallen was het nieuws negatief, maar vandaag kwam er dan ook positief nieuws naar buiten. De wetgever van Hong Kong heeft namelijk aangekondigd dat het wil samenwerken met crypto-bedrijven om ontwikkelingsplannen te bespreken.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

In het specifiek werd Coinbase benoemd. De grootste exchange van Amerika staat de laatste week onder vuur omdat het volgens de Amerikaanse SEC illegaal effecten zou verkopen. Voor veel mensen komt de uitnodiging van Hong Kong daarom onverwacht. Het laat echter wel zien dat Hong Kong er alles aan wil doen om samen met bedrijven een veilige omgeving voor crypto wil ontwikkelen.

Hong Kong komt met crypto-regulatie: China volgt mogelijk snel

In mei kondigde Hong Kong aan dat het met nieuwe regulatie voor digitale valuta’s zoals cryptocurrencies en stablecoins komt. Voor velen was dit nieuws onverwacht, al is het niet de eerste keer dat Hong Kong vooruitloopt met economische experimenten. China heeft Hong Kong in het verleden vaker gebruikt als proefterrein voor nieuwe financiële experimenten, zoals de internationale handel met de renminbi.

Door deze regulatie krijgen inwoners van Hong Kong de mogelijkheid om gereguleerde cryptocurrencies op gereguleerde exchanges te verhandelen. Wanneer de resultaten van dit experiment positief uitpakken, is de kans groot dat de regulatie wordt doorgevoerd naar het vasteland van China.

De regulatie moet consumenten beschermen tegen de risico’s van cryptocurrency. Ook moet er volgens de wetgever meer transparantie en vertrouwen binnen de markt komen, wat op dit moment nog ontbreekt.

Coinbase uitgenodigd om ontwikkelingsplannen te onderzoeken

De wetgever van Hong Kong heeft verschillende grote crypto-bedrijven uitgenodigd om verschillende ontwikkelingsplannen te onderzoeken. In het bijzonder werd Coinbase genoemd. Zij zouden volgens de wetgever een van de officiële crypto exchanges kunnen worden. Hong Kong hoopt samen met Coinbase verschillende ontwikkelingsplannen te onderzoeken.

De uitnodiging richting Coinbase komt misschien onverwacht. Een week geleden werd Coinbase nog aangeklaagd door de Amerikaanse SEC omdat het zich niet aan de wetgeving zou houden. De exchange zou illegaal effecten te koop aanbieden. Hong Kong laat met de uitnodiging zien dat ze bereid zijn samen te werken om een veilige omgeving voor handelaren te creëeren.

Naast Coinbase moeten er ook andere bedrijven gereguleerd worden. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies. Deze moeten aan bepaalde voorwaarden en eisen voldoen voordat ze binnen Hong Kong verhandeld mogen worden. Hoe deze eisen er precies uit gaan zien is nog onbekend, maar daar zullen we naar verwachting dit jaar nog meer over horen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img