- Advertisement -

Onderzoek naar Nvidia veroorzaakt paniek op de cryptomarkt en zorgt voor grote prijsdaling van XRP

XRP heeft de afgelopen dagen te maken gehad met een flinke koersdaling, mede veroorzaakt door paniek op de cryptomarkt. Het nieuws dat de Amerikaanse overheid Nvidia onderzoekt voor mogelijke antitrustschendingen, heeft een schokgolf veroorzaakt in zowel de tech- als cryptosector. Dit leidde tot massale liquidaties van cryptocurrencyposities, waarbij XRP zwaar werd getroffen. Terwijl de munt rond de $0,55 blijft handelen, vrezen analisten verdere dalingen naar $0,50 of lager.

- Advertisement -

De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen zware klappen gekregen, en XRP is een van de grootste verliezers. Na een aankondiging van de Amerikaanse overheid over een onderzoek naar Nvidia en mogelijke antitrustschendingen, ontstond er paniek op zowel de tech- als cryptomarkten. Deze onrust zorgde voor een grote prijsdaling van XRP, waardoor de munt momenteel rond de $0,55 schommelt.

Liquidaties en verkoopdruk op XRP

De paniek op de markt heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties. In totaal werden cryptocurrency-posities ter waarde van $118 miljoen geliquideerd, waarvan $107 miljoen in longposities. XRP werd hard geraakt door de verkoopdruk, wat leidde tot verdere dalingen in de altcoinmarkt. Het verlies van belangrijke steunniveaus wijst op een aanhoudende neerwaartse trend, waarbij analisten verwachten dat de koers van XRP verder kan dalen richting $0,50 als de verkoopdruk aanhoudt.

Shiba Inu toont mogelijk herstel

Terwijl XRP moeite heeft om zijn waarde te behouden, lijkt Shiba Inu (SHIB) tekenen van herstel te vertonen. Ondanks de algemene neerwaartse druk op de markt, heeft SHIB een bullish “hammer candlestick”-patroon laten zien. Dit patroon duidt vaak op koopdruk en kan wijzen op een mogelijke trendomkering. Toch blijft een volledige ommekeer afhankelijk van het doorbreken van belangrijke weerstandsmarkeringen rond $0,0000148. Als dit lukt, kan Shiba Inu een nieuw opwaartse beweging inzetten.

Ethereum blijft onder druk staan

Naast XRP en SHIB heeft ook Ethereum (ETH) het zwaar te verduren. De munt is gezakt onder het belangrijke niveau van $2.400 en vertoont geen tekenen van direct herstel. Het verlies van de stijgende trend en het gebrek aan handelsvolume maken het moeilijk voor Ethereum om op korte termijn te herstellen. De bredere druk op de cryptomarkt en het gebrek aan vraag zorgen voor bezorgdheid over verdere prijsdalingen. Mocht het volume niet toenemen, dan is de kans groot dat Ethereum nog verder zal dalen in de komende dagen.

De huidige marktontwikkelingen tonen aan dat er veel onzekerheid heerst in de cryptowereld, en veel beleggers wachten af of er snel een herstel komt of dat de dalende trend zich voortzet.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten