Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ripple (XRP) koers verwachting: Is XRP op weg naar $1?

Ripple is een project dat blockchain inzet om wereldwijde betalingen mogelijk te maken. Daarvoor werkt het samen met de bankenwereld. Vrij uniek, want vaak worden cryptocurrencies tegenover banken gezet. Volgens Ripple is een samenwerking onvermijdelijk om tot een succes te komen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De prijs van Ripple (XRP) heeft de afgelopen jaren flink gefluctueerd. Het project is continu in ontwikkeling geweest en is verschillende partnerschappen aangegaan. De cryptocurrency bereikte een all-time-high van $3,1173 op 1 april 2017, waarna de prijs van Ripple nooit meer in de buurt van de ATH is gekomen. We kijken hieronder naar een koers verwachting voor Ripple op basis van XRP technische analyses van experts.

Ripple moet de support van $0,50 behouden

Volgens analisten kan de Ripple koers op dit moment twee kanten op gaan. De munt moet een support van $0,50 behouden om richten de volgende zone te gaan (dit is $0,55). Vanuit daar kan het zich in stappen richting de $0,85 bewegen. De vraag is de bulls in staat zijn om Ripple te supporten. Analisten denken dat dit mogelijk is. De afgelopen maanden heeft Ripple meerdere moties tijdens de rechtszaak gewonnen, wat tot veel optimisme heeft geleidt. Op 6 mei wordt de uitspraak verwacht.

Rally richting $1 na uitspraak in rechtszaak?

Ripple werd jaren geleden voor meer dan $3 verhandeld en de community hoopt dat Ripple zich opnieuw richting dit prijsniveau beweegt. Het zal eerst de magische grens van $1 moeten doorbreken, wat volgens analisten niet ondenkbaar is. Zij verwachten een rally zodra de uitspraak bekend is. Dit zou betekenen dat we de komende weken nog weinig tot geen grote veranderingen zullen tegenkomen.

Komt de uitspraak dichter bij, zouden handelaren kunnen besluiten hun XRP te verkopen om de uitspraak af te wachten. Dat zou voor een korte termijn daling kunnen zorgen. Een positieve uitspraak zou vervolgens voor een rally kunnen zorgen. Zo’n uitspraak is niet alleen een win voor Ripple, maar voor de gehele cryptomarkt.

xrp ripple chart

Dat de support nu al enige tijd op $0,50 staat kan ook betekenen dat bulls liquiditeit verzamelen om Ripple vervolgens richting $1 te brengen. In de koers grafiek zien we een gouden kruis wanneer de 100-day Exponential Moving Average (EMA) boven de longer-term 200 day EMA kruiste, wat dit scenario zou bevestigen.

Beweegt Ripple zich onder de support van $0,50? De Moving Average Convergence Divergence (MACD) geeft dan een duidelijk verkoopsignaal af, wat voor een instorting van de koers kan zorgen. Het is dus belangrijk dat Ripple de support behoudt. Daarnaast zullen we de uitspraak van de rechtszaak moeten afwachten voordat we een mogelijk rally zien.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img