Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Stijging Ripple koers komt volgens data analist Kaiko niet door XRP whales

De opvallende stijging in de koers van Ripple (XRP) is volgens Kaiko, een bedrijf dat zich richt op crypto gerelateerde data, te danken aan retailbeleggers. Met de gegevens van Zuid-Koreaanse cryptobeurzen heeft Kaiko deze conclusie kunnen aantonen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

In de afgelopen weken is de koers van Ripple (XRP) enorm gestegen, waardoor de crypto coin beter heeft gepresteerd dan Bitcoin (BTC) en de meeste andere altcoins. In totaal steeg XRP, het token van het bedrijf Ripple, met zo’n 70% in de afgelopen maand. Deze rally in de cryptomunt, die zeer geschikt is om snel en goedkoop transacties uit te voeren, kwam voornamelijk tot stand dankzij retailbeleggers. Dit kwam naar voren in het rapport van Kaiko, de toonaangevende bron van cryptocurrency marktgegevens.

Het opmerkelijke aan de koersstijging is dat XRP whales, partijen met een grote hoeveelheid XRP tokens, juist verkochten tijdens de rally. Deze verkoopdruk was echter voor een lange tijd niet opgewassen tegen de grote groep kopers. De crypto-investeerders die XRP kochten deden dit voornamelijk door het hoopvolle nieuws omtrent de juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC).

Zuid-Koreaanse cryptobeurzen bevestigen uitkomst van Kaiko’s rapport

De conclusie die uit het rapport van Kaiko naar voren komt, wordt onderbouwd met meerdere gegevens. Zo worden de koop- en verkooptransacties van de Zuid-Koreaanse cryptobeurzen Upbit en Bithumb onder de loep genomen, waar de verkooporders van meer dan 200.000 XRP beduidend hoger waren dan de kooporders in dezelfde categorie.

Deze gegevens staat in contrast met de verhouding tussen koop- en verkooporders van lagere aantallen. Bij kleinere orders was de koop- en verkoopdruk veel meer in evenwicht. Hierdoor hebben de analisten van Kaiko al snel kunnen ontdekken wie er achter de rally zaten.

Activiteit op Zuid-Koreaanse beurzen is opmerkelijk

De Zuid-Koreaanse cryptobeurzen worden in het rapport als voorbeeld gebruikt, omdat een groot deel van de wereldwijde activiteit zich heeft afgespeeld op deze beurzen. Voor zowel Upbit, Bithumb als Korbit geldt dat hun activiteit in de afgelopen maand gigantisch omhoog schoot. Een zeer opvallend gegeven, aangezien Coinbase en Binance wereldwijd doorgaans de populairste opties zijn.

Ripple (XRP) koers vindt support na koersstijging

De koers van XRP steeg in de afgelopen weken doordat steeds meer mensen vertrouwen krijgen in de uitkomst van de juridische strijd tussen Ripple en de SEC. Na een koersstijging van zo’n 70%, werd rond $0,58 de lokale top bereikt. Vervolgens corrigeerde de koers en heeft XRP vooralsnog rond $0.50 support gevonden. Naast de ontwikkelingen rondom Ripple en de SEC, speelt de koers van Bitcoin ook een grote rol in de prijs van XRP. Om de support rond $0,50 te verdedigen is een zij- of opwaartse koers van Bitcoin voordelig, of kan positief nieuws omtrent de juridische strijd een uitkomst bieden.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img