spot_img
- Advertisement -spot_img

Ruim 4,4 miljoen Ethereum (ETH) vastgezet voor staking sinds Shanghai upgrade

Sinds de Shanghai upgrade is de interesse in het staken van Ethereum (ETH) sterk toegenomen, met meer dan 4,4 miljoen ETH coins gestort in het stakingcontract. ETH staking biedt een aantrekkelijk jaarlijks rendement van 4% tot 5%, veel hoger dan traditionele spaarrekeningen.

- Advertisement -spot_img

Sinds de Shanghai upgrade is de interesse in het staken van Ethereum (ETH) coins enorm toegenomen. Doordat ETH staking een passieve bron van inkomsten kan zijn, proberen steeds meer crypto-investeerders op deze manier hun crypto portfolio te vergroten.

Dankzij de Shanghai upgrade, die op 12 april werd geïmplementeerd, is het nog interessanter geworden om ETH te staken. Sinds de Shanghai upgrade zijn er meer dan 4,4 miljoen ETH coins gestort in het stakingcontract van het netwerk. Hierdoor komt de totale hoeveelheid gestakete ETH op bijna 22,6 miljoen ETH.

Stijging in Ethereum koers onvermijdelijk?

Doordat Ethereum overgestapt is naar het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme, is de meest bekende altcoin deflatoir geworden. Hierdoor zal het aanbod langzaam afnemen, wat een positief effect op de koers van ETH kan hebben. Daarnaast zorgen de gestakete ETH coins ervoor dat er nog minder ETH in omloop is. Steeds meer particulieren en bedrijven ontdekken de mogelijkheden van Ethereum, waardoor de vraag naar ETH kan stijgen. 

Dankzij de verschillende uitgevoerde upgrades, en de upgrades die op de planning staan, blijft Ethereum zich ontwikkelen en neemt de kwaliteit van hun product toe. Al deze factoren kunnen samen zorgen voor een steeds groter wordende vraag, die samen met het deflatoire karakter kan zorgen voor een stijgende ETH koers.

Passief inkomen met Ethereum staking

Het staken van ETH coins geeft een jaarlijks rendement van 4% tot 5%. Dit is aanzienlijk meer dan alternatieve manieren van passieve inkomsten vergaren, zoals het sparen op de spaarrekening. Op dit moment is de spaarrente bij de meeste banken onder de 1%, waardoor het staken op het Ethereum netwerk een stuk voordeliger is.

Validatoren van het Ethereum netwerk moeten 32 ETH inleggen om transacties op het netwerk te valideren en hierdoor bij te dragen aan een veilig netwerk. Echter, om te kunnen profiteren van staking beloningen hoef je niet 32 ETH in te zetten. Ook met mindere hoeveelheden ETH kun je starten door bij te dragen aan een andere validator.

Flexibel ETH staken na Shanghai upgrade

Voorheen konden ETH stakers jarenlang niet beschikken over hun investering. Na de Shanghai upgrade is dit risico weggenomen, waardoor het staken van ETH een stuk flexibeler is geworden. De cryptokoersen van bijvoorbeeld Dogecoin (DOGE) en Solana (SOL) worden over het algemeen als een stuk volatieler beschouwd dan Ethereum, maar ook de koers van ETH kan behoorlijk schommelen. Veel investeerders waren daarom terughoudend wanneer het om staking ging, omdat zij bang waren om niet te kunnen profiteren wanneer de koers van Ethereum explosief steeg.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img