Home Laatste Crypto Nieuws SEC en Gary Gensler zorgen voor nieuwe meme coin trend op de...

SEC en Gary Gensler zorgen voor nieuwe meme coin trend op de cryptomarkt

De recente aanklachten van de SEC tegen Binance en Coinbase hebben geleid tot een nieuwe trend in de vorm van meme coins op de cryptomarkt. Cryptoliefhebbers zijn ingesprongen op deze actualiteiten en hebben verschillende cryptocurrencies gecreëerd die verband houden met de SEC en de voorzitter, Gary Gensler.

SEC Gensler meme coin trend

In navolging van diverse meme coin hypes, lijkt er dankzij de huidige nieuwsberichten een nieuwe trend te zijn geboren. Doordat de Securities and Exchange Commission (SEC) deze week Binance en Coinbase heeft aangeklaagd, gaat er een hoop aandacht uit naar de SEC. Cryptoliefhebbers springen in op deze actualiteiten en al snel ontstonden diverse cryptocurrency’s die te maken hebben met de SEC en diens voorzitter, Gary Gensler.

De ontwikkelingen omtrent meme coins zorgen voor een glimlach op de cryptomarkt, terwijl het nieuws rondom Binance, Coinbase en de SEC juist voor een hoop paniek zorgt. Het opvallende aan deze hype is dat het over een actuele gebeurtenis gaat, terwijl Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) bewijzen dat populaire meme coins meestal gericht zijn op bepaalde honden en memes.

Meme coins steken de draak met de SEC en diens voorzitter

Good Gensler (GENSLR) is binnen deze niche misschien wel het oudste token, dat door de huidige ontwikkelingen weer aan het opleven is. Eind april van dit jaar kwam het token op de markt en na een volatiele periode bleef het een tijdje rustig rondom de meme coin. In de afgelopen dagen steeg de altcoin echter met 260%, waarbij de totale marktkapitalisatie steeg naar 3,2 miljoen dollar.

Daarnaast ook minder vredelievende meme coins

Natuurlijk wekken de aanklachten tegen Coinbase en Binance een hoop negatieve emoties op, die terugkomen in diverse cryptomunten. Voorbeelden hiervan zijn FKGARY en SEC, die afkortingen zijn van minder nette verwoordingen. Desondanks stegen beide tokens in zeer korte tijd met honderden procenten. Een trend op het gebied van meme coins zorgt er vaak voor dat er steeds meer tokens met soortgelijke namen worden gemaakt, zoals dit voorheen is gebeurd met Floki Inu (FLOKI), maar ook de diverse Pepe (PEPE) tokens tijdens de laatste meme coin trend. Ook bij de SEC en Gary Gensler trend lijkt dit te gebeuren.

Nieuwsberichten spelen een grote rol in de koers van meme coins

Het verleden heeft aangetoond dat de koers van meme coins enorm reageert op nieuwsberichten en andere actualiteiten. De kans is daarom aanwezig dat de koers van de diverse SEC en Gary Gensler tokens in de toekomst gaat reageren op positief of negatief nieuws omtrent de juridische strijd tussen de SEC, Binance en Coinbase. Echter, ook de ontwikkelingen rondom de strijd tussen de SEC en Ripple (XRP) kunnen zorgen voor volatiliteit bij deze altcoins.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten