- Advertisement -

Te vroege verkoop van Bitcoin door Duitsland: Miljoenen misgelopen

Op 13 juli besloot Duitsland het laatste deel van haar 50.000 Bitcoin (BTC) te verkopen. Deze actie leverde de staatsschatkist $2,87 miljard op, maar bleek strategisch gezien niet de beste zet. Kort na de verkoop steeg de Bitcoin koers met 16,55%, wat resulteerde in een aanzienlijke gemiste winst.

- Advertisement -

De verkoop werd uitgevoerd door de deelstaat Saksen, die sinds januari 49.857 BTC in beslag had genomen van de illegale filmwebsite Movie2K. Sinds 19 juni werden deze in beslag genomen Bitcoins geleidelijk verkocht. Het Openbaar Ministerie van Dresden had geadviseerd tot verkoop, in de verwachting dat de koers van BTC met minimaal 10% zou dalen. Deze verwachting bleek echter een grove inschattingsfout, want de koers schoot kort na de verkoop omhoog met 16,55%.

Gemiste winsten uit Bitcoin verkoop

De gemiddelde verkoopprijs van de Bitcoin die de Duitse overheid op de markt bracht, was $57.000. De huidige koers van Bitcoin ligt rond de $65.000, wat betekent dat Duitsland een aanzienlijke winst heeft misgelopen. Kort na de verkoop bedroeg de gemiste winst al $124 miljoen. Inmiddels is dit bedrag opgelopen tot maar liefst $240 miljoen, aangezien de koers van Bitcoin nog verder is gestegen. Deze cijfers illustreren de impact van de verkooptiming en de volatiliteit van de cryptomarkt.

Spot door de cryptogemeenschap

De cryptogemeenschap was niet mild in haar oordeel over de verkooptiming van de Duitse overheid. Na de verkoop stuurde een Duitser $1,87 aan BTC naar de Bitcoin-opslag van de Duitse overheid, vergezeld van het bericht “HFSP German government”. Dit acroniem staat voor “Have Fun Staying Poor” en werd gebruikt om kritiek te uiten op de beslissing om de Bitcoins te verkopen vlak voordat de koers omhoog schoot. Acroniemen zoals deze zijn gebruikelijk in de cryptowereld en worden vaak gebruikt om gevoelens van FOMO (Fear Of Missing Out) en andere emoties uit te drukken.

Blijvend vertrouwen van beleggers

Ondanks de massale verkoop van 50.000 BTC door Duitsland, blijft het vertrouwen van beleggers in Bitcoin sterk. Uit cijfers van Farside Investors blijkt dat er in heel juli een positieve instroom van kapitaal is geweest om BTC te kopen. Dit is een zeer bullish teken, wat suggereert dat het einde van de bullrun nog niet in zicht is. Wat de uiteindelijke waarde van de 50.000 BTC van de Duitse overheid zou zijn geweest aan het einde van de bullrun, blijft onbekend, maar het vertrouwen van beleggers in de voortzetting van de opwaartse trend is duidelijk.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten