- Advertisement -

Ripple gaat smart contracts aan XRP Ledger toevoegen

Ripple heeft een grote aankondiging gedaan: ze gaan smart contracts toevoegen aan het XRP Ledger (XRPL) ecosysteem. Deze ontwikkeling opent de deur voor ontwikkelaars en ondernemers om projecten op de blockchain uit te voeren, met potentieel voor nieuwe use-cases binnen het XRP-netwerk.

- Advertisement -

Smart contracts zijn geautomatiseerde contracten die zichzelf uitvoeren wanneer aan vooraf ingestelde voorwaarden wordt voldaan. Dit biedt talloze mogelijkheden voor Ripple (XRP), variërend van gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi) tot supply chain-oplossingen.

Lancering op de EVM-versie van XRP

De langverwachte smart contracts-functie zal eerst beschikbaar zijn op de Ethereum Virtual Machine (EVM)-versie van het XRP-netwerk. Dit betekent dat ontwikkelaars die bekend zijn met EVM-talen, zoals Solidity, snel toegang hebben tot deze functionaliteit. Ripple hoopt dat dit niet alleen de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) zal stimuleren, maar ook meer gebruikers naar het XRP-ecosysteem zal trekken. Hoewel er plannen zijn om smart contracts uiteindelijk ook op het hoofdnetwerk van XRP te lanceren, bevindt dit project zich nog in de onderzoeksfase en is er geen exacte datum voor de uitrol bekendgemaakt.

Nut en toepassingen van smart contracts

Smart contracts zijn niet nieuw in de wereld van blockchain, maar hun opname in XRPL biedt nieuwe kansen voor de XRP-gemeenschap. Op andere blockchains, zoals Ethereum en Solana, hebben smart contracts al bewezen waarde te hebben voor gedecentraliseerde applicaties en DeFi-projecten. Ze maken het mogelijk om transacties en andere handelingen volledig geautomatiseerd en zonder tussenpersonen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een bitcoin halving, waarbij de beloning voor miners automatisch halveert na een bepaalde hoeveelheid blokken. Ripple hoopt dat het gebruik van smart contracts binnen het XRP-netwerk zal leiden tot innovatie en groei van het ecosysteem.

Samenwerking met DeFi ontwikkelaars

Ripple heeft ook laten weten dat ze openstaan voor samenwerking met DeFi-ontwikkelaars om de smart contracts-functionaliteit verder te verfijnen en uit te breiden. Het bedrijf heeft de gemeenschap opgeroepen om input te leveren over de ontwerpen en mogelijkheden van deze nieuwe tool. Ripple benadrukt dat ze zich richten op het creëren van meer mogelijkheden voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, wat hopelijk zal leiden tot een breder scala aan toepassingen binnen het XRPL-netwerk. De samenwerking met DeFi-experts kan het XRP-ecosysteem een sterke concurrent maken van andere blockchains, zoals Ethereum en Solana.

Ondanks deze veelbelovende ontwikkelingen zijn er ook wat schaduwzijden. Onlangs werd bekend dat een ontwikkelaar zijn betaling voor diensten niet heeft ontvangen, wat negatieve aandacht heeft gegenereerd voor de XRPL-blockchain. Ripple zal hard moeten werken om deze reputatieschade te herstellen, maar de lancering van smart contracts zou een belangrijke stap in de goede richting kunnen zijn.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten