Home Betrouwbaar Crypto Nieuws Tether (USDT) sluit deal met overheid van Georgië om blockchain-innovatie te stimuleren

Tether (USDT) sluit deal met overheid van Georgië om blockchain-innovatie te stimuleren

Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, heeft een belangrijke overeenkomst getekend met de regering van Georgië.

tether stablecoin

Door een Memorandum van Overeenstemming (MOU) te ondertekenen, willen beide partijen de groei van blockchain-startups in het land bevorderen en innovatieve betaaloplossingen introduceren. Het tekenen van deze overeenkomst is een belangrijke stap voor de adoptie van blockchain en crypto.

Tether investeert in de toekomst van Georgië

Tether neemt het initiatief door een speciaal fonds op te zetten dat gericht is op het verstrekken van financiële ondersteuning en subsidies aan Georgische blockchain-startups. Bovendien zal Tether samenwerken met overheids- en privé-instellingen om de adoptie van op blockchain gebaseerde betalingssystemen te stimuleren.

Irakli Nadareishvili, de Georgische onderminister van Economie en Duurzame Ontwikkeling, verwelkomde Tether’s betrokkenheid en zei dat dit zou helpen Georgië op de kaart te zetten als een hub voor technologische innovatie. “We zullen samenwerken op het gebied van blockchain-educatie, wat zal bijdragen aan de groei van de blockchain-sector in Georgië en de vestiging van nieuwe bedrijven in deze branche,” vertelde Nadareishvili.

Georgië heeft zich in de afgelopen jaren gemengd in de wereld van cryptocurrencies. Hoewel het land slechts een klein deel van de wereldwijde Bitcoin-hashrate vertegenwoordigt, heeft het opmerkelijk veel nationaal stroomverbruik toegewijd aan crypto-mining. De groei van crypto-mining heeft echter ook uitdagingen met zich meegebracht, zoals stroomstoringen tijdens de winter van 2021, waarbij vingers werden gewezen naar mining.

Bijdragen aan de wereldwijde ontwikkeling van de blockchain-technologie

Tether’s overeenkomst met de Georgische overheid is onderdeel van een bredere strategie om bij te dragen aan de ontwikkeling van blockchain-technologie in verschillende regio’s overal ter wereld.

Paolo Ardoino, de Chief Technical Officer van Tether, benadrukte de betekenis van de samenwerking. “We zijn verheugd om nauw samen te werken met de Georgische overheid om een ondersteunende omgeving voor blockchain-technologieën te creëren. Deze samenwerking is een cruciale stap voor Tether,” gaf Ardoino aan.

Tether heeft ook plannen aangekondigd om lokale studenten op te leiden in blockchain-gerelateerde onderwerpen, om zo een nieuwe generatie experts in de sector te vormen. Het bedrijf achter de USDT-cryptocurrency heeft het ervoor over om hier zelf geld in te investeren, omdat ze geloven dat dit uiteindelijk een bijdrage levert aan de wereldwijde vooruitgang en adoptie van crypto en blockchain.

Deze samenwerking tussen Tether en de Georgische overheid is een belangrijk stap in de richting van een toekomst waarin blockchain en crypto een steeds belangrijkere rol kunnen spelen. Daarnaast benadrukt de samenwerking ook hoe belangrijk het is om internationale samenwerkingen aan te gaan wanneer we willen dat de blockchain- en cryptowereld sneller evolueert.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten