Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Tether (USDT) market cap stijgt naar $83.3 miljard en breekt record

De afgelopen maanden is de stablecoin-sector gedaald. Deze daling heeft verschillende oorzaken, waaronder toenemende regulatie omtrent stablecoins en andere cryptocurrencies. Daarnaast hebben veel handelaren eerder nog in cryptocurrencies geïnvesteerd, waardoor er minder vermogen in stablecoins omgaat. Tether brak echter een nieuw record in tijden van een krimpende markt.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Ondanks een algemene krimp in de stablecoin-sector heeft Tether (USDT) zijn recordhoogte in marktkapitalisatie weten te herwinnen. Tether bevestigde dat USDT een market cap van $83.3 miljard heeft bereikt, gelijk aan zijn piek van iets meer dan een jaar geleden. Hiermee heeft de munt het verlies van $18 miljard, na de ineenstorting van blockchain-project Terra in mei 2022 en de daaropvolgende marktcrash, volledig goedgemaakt.

Tether profiteert van problemen bij concurrentie

USDT heeft aanzienlijk geprofiteerd van de recente problemen van zijn grote concurrenten. De op één na grootste stablecoin, USDC, uitgegeven door Circle, werd hard getroffen door de ineenstorting van bankpartner Silicon Valley Bank in maart.

Daarnaast blijven de aanhoudende problemen met prijsstabiliteit stablecoins treisteren. Binance USD (BUSD), voorheen een market cap van $20 miljard, kreeg in feite een vervaldatum toen de toezichthouders in de staat New York de uitgever, Paxos, verplichtten te stoppen met het slaan van nieuwe tokens in februari.

Door deze problemen ligt er steeds meer druk op de stablecoin-sector, die aan strenge regelgeving onderheven wordt. Wanneer een uitgever belooft dat een stablecoin zijn waarde blijft behouden, moet de uitgever deze belofte ook naleven. Dat gebeurt niet altijd, waardoor er steeds meer regels worden opgezet, waaronder de Europese cryptowet MiCa.

Vlucht naar Veiligheid

Ondanks deze lastige tijden hebben stablecoin-bezitters zich gericht op USDT, omdat het wordt gezien als een veilige optie tegenover de controle van Amerikaanse toezichthouders en banken. De afgelopen maanden heeft Tether ook geen problemen gehad met het bieden van prijsstabiliteit. Hierdoor is het marktaandeel van USDT naar het hoogste niveau in bijna twee jaar gestegen.

Paolo Ardoino, de CTO van Tether, legde uit dat deze toename van het marktaandeel voortkomt uit het toenemende gebruik van USDT voor betalingen, vooral in ontwikkelingslanden, wat nu ongeveer 40% van alle token-activiteit vertegenwoordigt. Hij verwacht dat dit gebruik verder gaat toenemen, ook doordat Tether aan alle regulering en wetgeving voldoet.

De waarde van Tether wordt gestabiliseerd door Amerikaanse dollars die in een kluis staan opgeslagen. Eerder kwam Tether nog in opspraak omdat niet alle uitgegeven USDT-tokens gedekt zouden zijn. Na controle bleek dat Tether een veilige stablecoin is die handelaren zonder problemen kunnen gebruiken.

Live Tether Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img