spot_img
- Advertisement -spot_img

Aantal Ethereum (ETH) tokens op cryptobeurzen nadert historisch dieptepunt

- Advertisement -spot_img

Het aantal Ethereum (ETH) tokens op cryptobeurzen nadert een historisch dieptepunt. De voorraad op cryptobeurzen nadert het niveau van 7 jaar geleden, toen het aantal ETH op cryptobeuzen in juli 2016 ook een dieptepunt bereikte. In deze periode stond Ethereum nog in de kinderschoenen. Deze daling van het aantal tokens, dat wordt ingezet voor staking, is juist aan het toenemen.

Sinds afgelopen donderdag is 14,85% van alle ETH opgeslagen in crypto wallets van gecentraliseerde exchanges. Dit percentage werd zelfs niet bereikt tijdens de bullmarkten van 2017 en 2021, toen de vraag naar ETH tokens enorm groot was. Tijdens de bullmarkt van 2021 lag het percentage ETH in crypto wallets van gecentraliseerde exchanges rond de 25%. Een opvallend gegeven, aangezien de vraag naar tokens het grootst is tijdens de euforische perioden op de markt.

Toenemende vraag naar ETH tokens dankzij staking

De toenemende vraag naar ETH tokens, die ervoor zorgen dat cryptobeurzen steeds minder bezitten, komt mede doordat staking steeds populairder wordt. In de afgelopen weken is ETH staking steeds populairder geworden, doordat de Shanghai upgrade op het Ethereum netwerk is doorgevoerd.

Deze upgrade, die ook wel de Shapella upgrade wordt genoemd, heeft ervoor gezorgd dat ruim 4,4 miljoen ETH tokens zijn vastgezet op het netwerk, om het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme te ondersteunen. Dankzij de Shanghai upgrade is het mogelijk om gestakete ETH tokens te unstaken, terwijl dit voorheen niet mogelijk was. ETH staking is flexibeler dan ooit en lever een jaarlijks rendement van ongeveer 5% op.

ETH staking en deflatoire effecten stimuleren interesse tijdens de bear market

Analisten van cryptobeurs Bitfinex voorzien dat deze ontwikkeling door zal blijven gaan. Niet alleen is ETH staking flexibeler dan ooit, maar dankzij het uit de circulatie halen van tokens heeft invloed op de interesse in ETH. Hierdoor daalt de totale hoeveelheid ETH tokens, wat net als staking een deflatoir effect op de voorraad heeft.

Doordat het staken van ETH tokens voorheen betekende dat je voor een lange periode niet bij je tokens kon komen, waren een hoop crypto-investeerders terughoudend. Dankzij de recente ontwikkelingen is deze houding veranderd. Een interessante ontwikkeling, terwijl de cryptomarkt nog altijd in een bear market zit.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img