Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Binance BUSD verliest $1 miljard aan market cap en zakt naar 4e plek onder stablecoins

Crypto exchange Binance heeft juridische problemen. De afgelopen weken werd Binance aangeklaagd door de Amerikaanse SEC en moest de exchange hun platform in verschillende landen sluiten. Het zorgde ervoor dat $1 miljard aan market cap uit Binance's stablecoin Binance USD (BUSD) verdween.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Volgens de gegevens van CoinMarketCap is de market cap van de BUSD stablecoin nu ongeveer $4,29 miljard, ten opzichte van $5,5 miljard een maand eerder. Dit zet BUSD op de vierde plek onder alle stablecoins. Boven BUSD staat de decentrale stablecoin DAI, die onlangs een stijging in zijn market cap zag tot meer dan $4,63 miljard. Tether (USDT) en USDC Coin (USDC) leiden de ranglijst van de stablecoins, met elk een market cap van zo’n $83 miljard en $28 miljard.

Juridische problemen brengen BUSD in moeilijkheden

Dat de market cap van BUSD zo snel daalt is niet zonder reden. BUSD heeft te maken met een constante daling van zijn market cap na een opdracht van de New York Department of Financial Services (DFS) aan Paxos, het bedrijf dat de stablecoin uitgeeft, om te stoppen met het maken van nieuwe BUSD-tokens. DFS heeft aangegeven dat deze opdracht werd gegeven vanwege meerdere problemen betreffende het toezicht van Paxos op de relatie met Binance.

Later kwam naar buiten dat de SEC een Wells Notice had gegeven aan Paxos en van plan is het bedrijf aan te klagen voor de uitgifte van BUSD. Volgens de toezichthouder wordt BUSD gezien als een niet-geregistreerd effect. Als reactie op de juridische druk kondigde Paxos aan dat het zijn samenwerking met Binance zou beëindigen en vanaf 21 februari zou stoppen met het uitgeven van nieuwe BUSD-tokens. Het bedrijf zal echter tot minstens februari 2024 doorgaan met het ondersteunen en inwisselen van de BUSD-tokens.

Binance aangeklaagd voor het illegaal runnen van een effectenbeurs

Het blijft niet alleen bij het stoppen van de uitgifte van BUSD-tokens. Eerder heeft de SEC zowel Binance als CEO Changpeng Zhao aangeklaagd voor het illegaal runnen van een effectenbeurs. De SEC beschuldigt Binance ervan in strijd met de wet te handelen door niet-geregistreerde effecten aan te bieden, waaronder de Binance Coin (BNB) en de BUSD stablecoin.

Ondanks dat Tether erin geslaagd is om de marktwaarde die het vorig jaar verloor te herstellen, is dit niet het geval voor andere stablecoins. USDC, de op één na grootste stablecoin, heeft op dit moment een market cap van ongeveer $29 miljard, wat aanzienlijk minder is dan het hoogtepunt van meer dan $56 miljard, volgens CoinMarketCap.

Live Binance Coin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img