- Advertisement -

Bitcoin-daling veroorzaakt $420 miljoen aan liquidaties en marktinzinking

In de afgelopen 24 uur werden meer dan $420 miljoen aan lange posities geliquideerd toen Bitcoin zakte naar $64.600. Deze scherpe daling leidde tot de liquidatie van 190.144 handelaren, wat resulteerde in een totale waarde van $480,93 miljoen aan liquidaties. De markt bevindt zich momenteel in een turbulente fase, waarbij veel investeerders hun posities zien verdampen.

- Advertisement -

De daling van de Bitcoin koers had een bredere impact op de cryptomarkt, waarbij populaire altcoins zoals Solana (SOL), Toncoin (TON) en Cardano (ADA) respectievelijk met 8%, 6% en 8% daalden. Deze dalingen zijn een gevolg van de negatieve sentimenten rond Bitcoin, dat vaak als de barometer voor de gehele markt fungeert. Investeerders trekken hun fondsen terug uit risicovolle activa, wat leidt tot prijsdalingen in een breed scala van altcoins.

Meme coins dalen fors

Naast de grotere altcoins kregen ook meme coins een flinke klap te verduren. Dogecoin (DOGE), Shiba Inu, PEPE, Dogwifhat en Floki daalden allemaal met meer dan 10%. Dogecoin, bijvoorbeeld, handelde op $0,1221, een daling van bijna 10% in de afgelopen 24 uur. Meme coins zijn bijzonder volatiel en reageren sterk op markttrends, waardoor ze extra gevoelig zijn voor de huidige neergang.

Federal Reserve houdt rente ongewijzigd

In een poging om de inflatie te beteugelen, heeft de Federal Reserve zijn benchmarkrente ongewijzigd gehouden op 5,25% tot 5,5%, het hoogste niveau in 23 jaar. Ondanks eerdere voorspellingen van drie renteverlagingen in 2024, verwacht de Fed nu slechts één verlaging volgend jaar. Deze beslissing is genomen in het licht van de aanhoudend hoge inflatie, ondanks recente tekenen van verlichting.

Inflatie en monetaire politiek

Ondanks een lichte daling in de inflatie blijft deze boven het doel van de Fed van 2%. De consumentenprijzen stegen in mei met 3,3% op jaarbasis, iets lager dan de 3,4% in april. Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte dat er meer bewijs nodig is voordat het monetaire beleid versoepeld kan worden. “We hebben meer overtuigende data nodig om er zeker van te zijn dat de inflatie daadwerkelijk aan het afnemen is,” aldus Powell tijdens een recente persconferentie.

De huidige economische onzekerheden hebben een grote invloed op de cryptomarkt. Terwijl investeerders hun posities heroverwegen, blijven de prijzen van zowel Bitcoin als andere cryptomunten volatiel. Het is duidelijk dat de markt nog steeds gevoelig is voor macro-economische indicatoren en beleidsbeslissingen van grote financiële instellingen zoals de Federal Reserve.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor de cryptomarkt, waarbij investeerders nauwlettend zullen kijken naar verdere economische gegevens en beleidsupdates. De vraag blijft of Bitcoin en andere cryptomunten zich kunnen herstellen van de recente dalingen en of de bredere markt stabiliteit kan vinden in deze onzekere tijden.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten