- Advertisement -

Bloedbad op de cryptomarkt: Bitcoin en Ethereum onder druk

Vandaag ondergingen vrijwel alle cryptocurrencies een aanzienlijke daling. Bitcoin (BTC) zakte kort naar $49.000 en stabiliseert momenteel rond $51.000. Ethereum (ETH) volgde een vergelijkbaar patroon en schommelde tussen $2.100 en $2.350. Deze volatiliteit heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties van posities, met een totaal van $1,06 miljard aan liquidaties in de afgelopen 24 uur.

- Advertisement -

De abrupte schommelingen hebben flinke angst veroorzaakt in de markt. Volgens Santiment, een platform voor on-chain analyse, is de ellende nog niet voorbij. De grotere reactie wordt verwacht zodra de Amerikaanse markt wakker wordt, wat kan leiden tot emotionele verkopen en verdere prijsdalingen. “De grotere reactie zal komen zodra de VS wakker wordt voor hun maandagochtend shock. Emotionele verkopen zullen de timing van het herstel van crypto versnellen,” aldus Santiment. Deze voorspelling wijst op een mogelijke voortzetting van de huidige neerwaartse trend, wat beleggers op scherp zet.

Negatieve ongerealiseerde winstmarges

Analisten van CryptoQuant merken op dat Bitcoin onder zijn steunpunt van $57.000 is gebroken, wat kan wijzen op een verdere daling naar $40.000. Momenteel staan handelaren voor hun meest negatieve ongerealiseerde winstmarges sinds november 2022, wat extra druk op de markt legt. Dit betekent dat veel investeerders momenteel verlies lijden op hun posities, wat kan leiden tot verdere verkopen en prijsdruk.

Bitcoin Jack denkt dat dit het begin is van een hoop ellende op de financiële markten. Hij voorspelt dat de S&P 500 aan een lange daling gaat beginnen naar de onderkant van het diens prijskanaal, wat een daling van 50 procent zou betekenen. Hij merkt echter op dat hij er vaker naast heeft gezeten. Laten we hopen dat hij het nu ook fout heeft.

Optimistische vooruitzichten

Ondanks de paniek zijn sommige analisten optimistisch over een herstel. Charles Edwards van Capriole Investments gelooft dat het niveau van $52.000 als sterk steunniveau kan fungeren, van waaruit de Bitcoin koers weer kan gaan stijgen. Hij ziet dit niveau als een potentiële bodem voor een nieuwe opwaartse beweging. CryptoKaleo, een andere bekende crypto handelaar, ziet de huidige situatie als een mooie koopkans. “Het plan is nog steeds hetzelfde. Nu accumuleren, en het jaar mooi afsluiten,” aldus CryptoKaleo. Hoewel dergelijke kortingen aantrekkelijk zijn, is er geen garantie dat we niet nog verder dalen. Zoals gezegd zou de Amerikaanse schrikreactie in de loop van de dag kunnen volgen.

Hoewel de markt momenteel in beroering is, biedt de situatie ook kansen voor strategische investeerders. Het is belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en goed geïnformeerde beslissingen te nemen in deze volatiele periode. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de richting van de cryptomarkt, en het blijft afwachten hoe de markt zal reageren op verdere economische en geopolitieke gebeurtenissen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten