Home Betrouwbaar Crypto Nieuws Crypto weekupdate: Dit gebeurt er in de week van 26 juni

Crypto weekupdate: Dit gebeurt er in de week van 26 juni

De cryptomarkt kende een bullish week waar Bitcoin (BTC) tot een hoogtepunt van $31.430 steeg. Dat betekende een stijging van maar liefst 14,5% in zeven dagen. Deze stijging ontstond toen er verschillende positieve nieuwsberichten rond Bitcoin naar buiten kwamen.

vooruitblik op de belangrijkste crypto events

Op dit moment wordt Bitcoin voor ongeveer $30.260 verhandeld. De koers staat hiermee iets lager dan vorige week, maar de cryptomarkt is op dit moment uiterst positief over de toekomst van digitale valuta’s. We kijken hieronder naar de belangrijkste events en gebeurtenissen voor de week van 26 juni 2023.

Alle ogen richten zich 28 juni op Jerome Powell

Op woensdag 28 juni zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, spreken over het huidige rente- en monetair beleid van de Verenigde Staten. Er wordt verwacht dat Powell zijn strenge houding zal herhalen. Dezelfde dag worden ook de resultaten van de stresstest van Amerikaanse banken gepresenteerd. Bij deze test werd de gezondheid van het banksysteem onder de loep genomen. Eventuele tegenvallende resultaten kunnen de financiële markten beïnvloeden, wat ook de Bitcoin koers kan beïnvloeden.

Publicatie van de Amerikaanse BBP-cijfers op 29 juni

Op donderdag 29 juni publiceert het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis de voorlopige BBP-cijfers voor het eerste kwartaal van 2023. De verwachting was een groei van 1,4%, wat op een stabilisatie van de Amerikaanse economie zou wijzen. Wanneer deze voorspelling realiteit wordt, of zelfs wordt overtroffen, zou een positief signaal voor de financiële markt zijn, en kan de koersen van cryptocurrencies beïnvloeden.

Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tegen een totaalverbod op crypto

Het IMF publiceerde onlangs een document waarin wordt gesuggereerd dat een totaalverbod op crypto niet duurzaam en effectief is voor het beheersen van de risico’s die aan crypto kleven. Het IMF adviseert landen om zich te richten op de onderliggende factoren die de vraag naar cryptocurrencies stimuleren en deze bij de wortel aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het reguleren van crypto exchanges en uitgevers van wallets, of aan bedrijven die cryptocurrencies uitgeven, voornamelijk stablecoins.

Veel overheden, waaronder die in de Verenigde Staten, zijn hier op dit moment mee bezig. Zo klaagde de Amerikaanse SEC enkele weken geleden de exchanges Binance en Coinbase aan omdat zij zich niet aan de wet- en regelgeving zouden houden. Ook werden enkele uitgevers van stablecoins onder de loep genomen. Er wordt daar voornamelijk gekeken naar het bieden van een onderpand.

Crypto.com verkrijgt een Virtuele Activa Dienstverlener (VASP)-licentie in Spanje

Crypto.com, een grote exchange in de cryptosector, heeft grote vooruitgang geboekt in het uitbreiden van hun diensten en producten in Europa. Het bedrijf heeft een registratie als Virtuele Activa Dienstverlener (VASP) verkregen van de Bank van Spanje. Deze goedkeuring stelt het platform in staat om al hun producten en diensten aan klanten in Spanje aan te bieden. Deze licentie is erg belangrijk, helemaal met het vooruitzicht op de nieuwe Europese crypto-regulatie MiCA. Volgens deze regulatie moeten crypto-bedrijven zich aan strenge wet- en regelgeving houden wanneer ze binnen de Europese Unie willen opereren.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten