- Advertisement -

Ethereum koers houdt zich sterk na lancering ETF’s, terwijl Bitcoin prijs crasht

De langverwachte lancering van de eerste Ethereum (ETH) spot Exchange Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten markeert een belangrijke mijlpaal voor de gehele crypto-industrie. Hoewel de introductie een grote stap voorwaarts is, lijkt dit nog niet direct zichtbaar te zijn in de koersen. Wat kunnen we verwachten van de markten na deze lancering?

- Advertisement -

Na maanden van voorbereiding en speculatie zijn de eerste Ethereum spot ETF’s nu beschikbaar op de Amerikaanse markt. Deze lancering wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling voor Ethereum en de bredere crypto-industrie, omdat het investeerders de mogelijkheid biedt om op een gereguleerde en toegankelijke manier in Ethereum te investeren.

De ETF’s zijn ontworpen om de waarde van Ethereum nauw te volgen zonder dat investeerders zich zorgen hoeven te maken over de technische aspecten van het bezit van de cryptomunt. Ondanks deze positieve stap, is de impact op de koers van Ethereum vooralsnog beperkt gebleven.

Daling van de Bitcoin koers

Terwijl de lancering van de Ethereum ETF’s een positieve ontwikkeling is, heeft Bitcoin (BTC) een stevige daling doorgemaakt. De koers van Bitcoin zakte tot onder de $66.000 en lijkt op weg te zijn naar een steunniveau van $65.000. Indien dit niveau niet sterk genoeg blijkt te zijn, kan de koers verder dalen tot onder de $64.000. Deze neerwaartse beweging heeft ook invloed gehad op de rest van de cryptomarkt, aangezien veel altcoins de neerwaartse trend van Bitcoin hebben gevolgd.

Gisteren daalde Bitcoin voor het eerst in dagen onder de $67.000, wat een voorbode bleek voor verdere dalingen. Na een kortstondige opleving zakte de koers later op de dag verder weg tot onder de $66.000. De hele avond en nacht bewoog Bitcoin rond dit niveau, zonder veel prijsschommelingen. De belangrijkste niveaus om in de gaten te houden zijn nu $65.000 als steun en $68.000 als weerstand. Als Bitcoin erin slaagt om boven de $68.000 uit te breken, kan dit een teken zijn van herstel, maar een verdere daling tot onder de $65.000 kan wijzen op meer pijn in de nabije toekomst.

Ethereum presteert beter dan andere altcoins

Ondanks de rode cijfers op de cryptomarkt, heeft Ethereum zich relatief sterk gehouden. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum een lichte prijsstijging van 0,19% gezien, waardoor de koers nu op $3.440 staat. Deze prestatie is mede te danken aan een netto-instroom van meer dan $100 miljoen bij de nieuwe Ethereum ETF’s. Dit toont aan dat er nog steeds sterke interesse is in Ethereum, zelfs wanneer de bredere markt onder druk staat.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten