Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Crypto vooruitblik: dit gebeurt er in de week van 17 april

Er is de afgelopen week veel binnen de crypto markt gebeurd. Zo zagen we Ethereum succesvol de Shanghai upgrade afronden en steeg Bitcoin verder omhoog. We doen een vooruitblik op deze week en kijken naar wat er in de week van 17 april staat te gebeuren.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Veel handelaren richten hun ogen deze week op Ethereum, die zomaar verder kan stijgen. Dat geldt voor de hele cryptomarkt, want analisten verwachten dat de bull run zicht voortbeweegt. India stuurt aan op globale crypto regulatie tijdens de G20-top en in Singapore vindt het ASEAN Web3 Summit 2023 plaats. Je leest er hieronder alles over.

Alle ogen op Ethereum gericht

Afgelopen week had Ethereum succesvol de Shanghai upgrade afgerond, waarmee het netwerk volledig over is naar Proof-of-Stake (PoS). Sinds woensdag 12 april kunnen stakers hun ETH stake uit het protocol halen. Crypto handelaren waren gespannen, want dit evenement zou een grote invloed op de prijs van Ethereum kunnen hebben, alleen wist men niet in welke richting.

Al snel bleek dat de upgrade succesvol was afgerond waarna de Ethereum prijs met meer dan 13% is gestegen naar een nieuwe all-time-high voor 2023, op $2.137,45. De prijs is hierna licht gedaald. Toch zullen veel handelaren hun ogen deze week alsnog op Ethereum richten en zijn sterke prijsschommelingen niet ondenkbaar.

Zorgt India voor crypto regulatie onder G20-landen?

India heeft, als onderdeel van het G20-presidentschap, gesprekken gevoerd over globale regelgeving voor cryptocurrencies met wereldleiders, waaronder de adjunct-directeur van het IMF, Gita Gopinath. Minister van Financiën Nirmala Sitharaman besprak hoe er op wereldschaal samengewerkt kan worden om regulatie omtrent crypto vast te stellen.

India heeft hiermee de kans om voorop te lopen in het streven naar regelgeving voor crypto onder de G20-landen. Naar verwachting krijgen we deze week meer te horen over hoe de gesprekken zijn verlopen.

ASEAN Web3 Summit 2023 vindt plaats in Singapore

Op dinsdag 18 en woensdag 19 april vindt het ASEAN Web3 Summit 2023 plaats. Het vindt in Singapore plaats en is een van de meest prominente evenementen op het gebied van blockchain, Web 3.0, metaverse, NFT’s, DeFi en GameFi.

Allerlei belanghebbenden, organisaties, start-ups en grote personen uit de crypto- en blockchaingemeenschap komen naar het evenement om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Het doel van het evenement is om een duurzame toekomst met Web 3.0 vanuit de ASEAN-regio te creëren waar de hele wereld profijt van heeft.

Zet de crypto bull run door?

Het afgelopen jaar bevonden we ons in een bear market. Volgens veel experts is de bear market nog niet officieel voorbij, maar we lijken ons toch in de richting van een bull market te bewegen. Er vindt op dit moment namelijk een bull run plaats bij verschillende cryptocurrencies, met Bitcoin en Ethereum in het bijzonder. Vorige week brak BTC door $30.000 heen (voor het eerst sinds juni 2022) en zag Ethereum prijsstijgingen na het succesvol voltooien van de upgrade.

Deze week wordt duidelijk in welke richting de markt zich zal bewegen. Veel analisten verwachten dat de bull run zich doorzet en veel altcoins met zich kan meetrekken. De markt is op dit moment wel afhankelijk van de globale economische ontwikkelingen. Houd deze week daarom het nieuws op Cryptonieuwsblad.nl in de gaten om op de hoogte te blijven.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img