Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin daalt richting $29.000 – Wat is er aan de hand?

Vorige week steeg Bitcoin eindelijk door $30.000, waardoor veel handelaren opnieuw hoop in de cryptomarkt kregen. Na een lange tijd van tegenslagen was er eindelijk positief nieuws te melden over de Bitcoin koers. Het was volgens veel mensen de aftrap van de nieuwe bull market. Maar vandaag daalde Bitcoin richting de $29.000. Wat is er aan de hand met 's werelds grootste cryptocurrency?

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De afgelopen dagen bleef Bitcoin rond de $30.000 hangen en het lukte de bulls niet om de prijs boven de weerstand van $31.000 te krijgen. We zagen BTC zelfs meerdere keren onder de $30.000 dalen, al wist de cryptocurrency zich telkens opnieuw boven de weerstand te krijgen.

Reden voor koersdaling Bitcoin blijft onduidelijk

Vanochtend daalde de BTC koers meer dan 3% in slechts 15 minuten. Op een gegeven moment bereikte de koers $29.153, waardoor analisten dachten dat het de weerstand op $29.100 ging testen. Zou de koers verder dalen, zou BTC zomaar door $29.000 kunnen vallen. Het lijkt erop dat deze plotselinge koersdaling door een sell-off werd veroorzaakt.

De reden voor de sell-off is onduidelijk. Wel kwam de afgelopen dagen het inflatiecijfer voor maart in het Verenigd Koninkrijk naar buiten. Tegen verwachtingen in bedroeg de inflatie in maart maar liefst 10%, wat mogelijk een impact op het marktsentiment heeft gehad. Een andere reden zou een long-squeeze kunnen zijn. Er zijn namelijk voor meer dan $25 miljoen aan Bitcoin futures geliquideerd. Van deze futures waren meer dan 98% op een long positie ingesteld.

Welk effect heeft het liquideren van BTC futures?

Bij het liquideren van futures sluit een exchange de leverage posities van handelaren. Dat gebeurd wanneer de prijs een bepaald koersniveau bereikt. Met zo’n liquidatie kunnen handelaren veel geld verliezen, want de handelaar heeft dan niet genoeg fondsen om de posities open te houden. Wanneer er veel liquidaties plaatsvinden kan dat betekenen dat de koers de bodem of top van een prijswijziging heeft bereikt. Dat kan voor handelaren een signaal zijn om nieuwe posities te openen.

Liquidaties kunnen een invloed op de prijs hebben. Dat hoeft niet altijd een slechts teken te zijn, omdat zulke liquidaties binnen iedere markt plaatsvinden. Daarbij zien veel crypto traders het als een signaal om opnieuw posities te openen, waardoor de vraag verder toeneemt.

De afgelopen weken deed niet alleen Bitcoin het goed, want ook veel altcoins zagen prijsstijgingen. Zij staan nu net als Bitcoin in het rood. Ethereum daalde de afgelopen 24 uur bijna 6%, BNB ongeveer 4,6% en Solana bijna 9%.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Harold Hamersma
Harold Hamersma
Harold heeft een economische achtergrond en voorziet een mooie toekomst voor het digitale geld. Wekelijks voorziet hij jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor houdt Harold nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de markt in de gaten.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img