- Advertisement -

Bitcoin onder druk na inflatiecijfers: koers zakt onder $60.000

De Bitcoin koers heeft een flinke klap gekregen nadat de nieuwste inflatiecijfers (CPI) uit de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. De koers zakte scherp onder de $60.000 en testte opnieuw het belangrijke niveau van $58.000.

- Advertisement -

Hoewel de inflatiecijfers over het algemeen positief werden ontvangen, leidde de publicatie toch tot een forse daling van de Bitcoin prijs. Dit zorgde voor onrust in de markt en liet beleggers met vragen achter over de verdere ontwikkeling van de koers. Handelaren zetten zich schrap voor mogelijk verdere koersdalingen, al blijven de bulls overwegend positief.

CPI-cijfers lager dan verwacht

De jaarlijkse consumentenprijsindex (CPI) kwam voor het eerst sinds maart 2021 onder de 3,0% uit, met een inflatie van 2,9%. Dit was lager dan de verwachte 3,0%, wat op zich goed nieuws zou kunnen zijn. Desondanks veroorzaakte de bekendmaking van deze cijfers een scherpe daling in de Bitcoin koers. Op het moment van publicatie van de inflatiedata zag Bitcoin een korte stijging naar $61.700, maar dit bleek van korte duur te zijn. Binnen enkele uren verloor de digitale munt meer dan 4% van zijn waarde, waardoor de koers onder de $60.000 zakte.

Belangrijk steunniveau bij $58.000

Na de bekendmaking van de CPI-cijfers zakte Bitcoin verder weg en bereikte het een dieptepunt van net boven de $58.000. Dit niveau fungeert momenteel als een belangrijk steunniveau voor de munt. Mocht Bitcoin door dit steunniveau zakken, dan ligt een verdere daling richting $55.000 in het verschiet. Dit zou een nieuwe uitdaging vormen voor de markt, die nog steeds herstellende is van eerdere verliezen. De neerwaartse druk werd verder versterkt door de verplaatsing van bijna $600 miljoen aan Bitcoins door de Amerikaanse overheid, wat extra angst in de markt veroorzaakte.

Altcoins houden zich relatief sterk

Ondanks de scherpe daling van Bitcoin, wisten veel altcoins zich relatief goed te houden. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, noteerde een daling van 3,03%, wat minder is dan de daling van Bitcoin. Andere grote altcoins zoals Solana (SOL) en Toncoin (TON) zagen slechts kleine verliezen, met dalingen van respectievelijk 0,68% en 0,23%. Dit toont aan dat de altcoin markt zich beter weet te handhaven tijdens deze volatiele periode. Hoewel de angst in de cryptomarkt nog steeds hoog is, blijven veel beleggers optimistisch over het herstel van de bredere markt, inclusief Bitcoin.

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt, waarbij beleggers nauwlettend de prijsbewegingen en mogelijke verdere dalingen zullen volgen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten